Lijm snuivende muizen

Lijm snuivende muizen (UPDATE)

Het moet niet gekker worden hier in dit overspoelde kikker en muizen landje waar kakerlakken soms behoorlijk de boventoon voeren. Wat heeft het voor zin om hardwerkende mensen een boete te geven van €1200 omdat er tijdens een controle een controleur van het Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit die wel levensmoe moet zijn geweest, een slager te betichten van muizenmoord met langzame dood tot gevolg.

22-04-2017

De slager uit het Utrechtse Lombok die muizen ving met een lijmplankje, heeft daarvoor een boete van 400 euro gekregen, waarvan 200 euro voorwaardelijk. De rechtbank achtte bewezen dat hij in de fout was gegaan, maar vond een boete van 1.200 euro te gortig. Bron:AD.NL

Deze vleesverwerkende ondernemer met een inkomen van nog geen €1500 in de maand had last van kakkerlakken en legde een lijmplankje in zijn mooie slagerszaak zodat het heerlijke rode vlees niet aangetast zou worden door de niet uitziende galbeesten (die natuurlijk gewoon vermoord mogen worden bij wet).

Maar de verslaafde lijmsnuivende muizen konden de verleiding niet weerstaan en moesten ondanks de voorschriften van de slager toch even snuiven, waarna de in extase geraakte graanvreters op hun rug in de lijm lagen te relaxen.

Totaal drie muizen zijn na dagen van geen eten uitgehongerd en zoals wel meer dieren die dood gaan door voedsel tekort, doodgegaan.

Het is voor elk dier vreselijk als ze op een niet normale manier aan hun einde komen en dat moet stoppen, dus laten we in vervolg op de lijmpotjes zetten, verboden om muizen mee te doden.

Bron: AD.nl lees verder